Sommarläsning

Vårterminen börjar gå mot sitt slut, och genomtröskandet av kursplaner och studentuppsatser kan äntligen bytas ut mot annan lektyr.

För min del så har de senaste årens sommarläsning till stor del utgjorts av biografier. I fjol läste jag bland annat Per Gedins välskrivna böcker om Werner von Heidenstam och Carl Larsson, och det kändes därför (tidsmässigt) naturligt att i år fortsätta med Per Rydéns ”Den framgångsrike förloraren : en värderingsbiografi över Carl David af Wirsén” (2010) och Ronny Ambjörnssons ”Ellen Key : en europeisk intellektuell” (2012). Ett nyväckt intresse för 1950-talets rättsrötedebatter gör att en nyutkommen bok om pastor Karl-Erik Kejne också läggs i bokhögen. Biografin ”Kejne : verkligheten bakom 1950-talets rättsröteaffärer” av Dan Korn utkom i maj i år.

Med förhoppning om trevlig sommarläsning! /Elsa

Photo 2013-06-14 15 26 50

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s