Varför blev vi historiker?

I dagens Sydsvenskan kåserar historikern Fredrik Persson-Lahusen kring det senste numret av tidskrfiten Scanida, som har det spännande temat ”Därför är vi historiker!”.

Ett antal svenska historiker, verksamma vid flera olika universitet, har fått bland annat fått svara på frågorna varför de blev just historiker, och vad som är historikernas samhälleliga uppgift idag. De intervjuade tycks återkomma till två saker i sina svar: de senaste decenniernas tilltagande intresse för historia, och den eviga diskussionen om humanioras kris och nytta.

Varför blev jag själv historiker? Jag nöjer med med att citera Fredrik Persson-Lahusens artikel: ”Nördig och förutsättningslös nyfikenhet är enda sättet att skapa beredskap för de framtida utmaningar vi aldrig kan förutspå.”

644x429(ByMaxScale_TopLeft_Transparent_True_True_Undefined)

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s