Justitia et Prudentia

Den senaste boken i Olinska stiftelsens serie Rättshistoriskt bibliotek är Justitia et Prudentia. Rättsbildning genom rättstillämpning: Svea hovrätt och testamentsmålen 1640-1690 av Elsa Trolle Önnerfors.

Justitia et Prudentia

Justitia et Prudentia

Användningen av testamenten ökade kraftigt i Sverige under andra hälften av 1600-talet. Testamenten var dock knapphändigt reglerade i lagarna. I och med att testator fördelade arvet, fanns det missnöjda arvingar som hade intresse av att väcka talan mot de mer gynnade arvingarna i domstol. Författaren har undersökt hur Svea hovrätt hanterade dessa mål, och särskilt hur hovrätten ägnade sig åt rättsbildning genom sin rättstillämpning.

Boken kan köpas för 408 kr (inkl. moms) hos Jure.

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s