Hundra år sedan första världskriget utbrott: var det Tysklands fel?

Hundra år sedan första världskriget utbrott: var det Tysklands fel?

I år är det hundra år sedan första världskriget bröt ut. I Tyskland pågår sen en tid tillbaka en intensiv debatt om huruvida landet verkligen var huvudansvarigt för krigsutbrottet eller inte. Debatten startade efter att en ny bok av cambrigdeprofessorn Christopher Clark kom ut förra året: ”The Sleepwalkers: How Europe Went to War in 1914” (2013). Clark menar att Tyskland inte ensamt kan anses bära ansvaret för kriget, och här kan ni höra om denna pågående debatt (P1 Morgon från den 19 mars 2014): http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1650&artikel=5813051

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s