Magna Charta i återförening

british-library-magna-carta-lead-image

De fyra kvarvarande exemplaren av Magna Charta ställs ut tillsammans när Storbritannien i dagarna inleder 800-årsjubileet av det historiskt viktiga dokumentet. Magna Charta lade fast den engelska högadelns feodala rättigheter gentemot kungamakten och utarbetades 1215.

Sammanlagt 1 215 personer, som hade vunnit en plats, närvarade när British Library på måndagen visade upp sina två exemplar tillsammans med de från katedralerna i Lincoln och Salisbury. Utställningen blir startskottet för ett år av festligheter i Magna Chartas namn. Bland annat väntar utställningar, debatter, konferenser, gudstjänster, föreläsningar, fester och klockringningar.

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s