Sveriges medeltida handskrifter samlas

Kungl. biblioteket och Uppsala universitetsbibliotek kommer att, tillsammans med Centrum för medeltidsstudier vid Stockholms universitet, katalogisera och digitalisera de bägge bibliotekens sammanlagt 234 medeltida handskrifter skrivna på fornsvenska. Det utgör 70 procent av det bevarade beståndet och är en unik och omistlig källa till medeltidens svenska skriftspråk och samhällsförhållanden. Varje handskrift ska beskrivas, digitaliseras och göras tillgänglig på internet. Mer information finns här.

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s