Ledig tjänst som doktorand i rättshistoria i Oslo

En stilling som stipendiat i rettshistorie er ledig ved Institutt for offentlig rett, Det juridiske fakultet, Universitetet i Oslo. Stillingen er knyttet til det tverrfaglige, nordiske forskningsprosjektet «Offentlighet og ytringsfrihet i Norden, 1815-1900», som er en del av satsingsområdet UIO: Norden ved Universitetet i Oslo. For å søke på stillingen, se full utlysningstekst på

http://uio.easycruit.com/vacancy/1637471/70420?iso=no

————————

Doktorgradsstipend i rettshistorie knyttet til prosjektet «Offentlighet og ytringsfrihet i Norden, 1815-1900»

En stilling som stipendiat i rettshistorie er ledig ved Institutt for offentlig rett, Det juridiske fakultet, Universitetet i Oslo. Stillingen er knyttet til det tverrfaglige, nordiske forskningsprosjektet «Offentlighet og ytringsfrihet i Norden, 1815-1900», som er en del av satsingsområdet UIO: Norden ved Universitetet i Oslo.

Søkeren må legge fram en prosjektbeskrivelse på 5-10 sider innenfor tematikken i forskningsprosjektet «Offentlighet og ytringsfrihet i Norden, 1815-1900». Prosjektbeskrivelsen skal redegjøre for forskningstemaet, dets betydning og relevans for hovedprosjektet, valg av teori og vitenskapelig metode og for hvorledes arbeidet planlegges gjennomført. Det forutsettes at søkeren vil kunne gjennomføre prosjektet i løpet av tilsettingstiden.

Tilsettingen gjelder for en periode på 4 år, hvilket forutsetter 75 % forskning og 25 % undervisningsplikt, eller for 3 år uten undervisningsplikt. Tilsetting for 4 år forutsetter at den enkelte kandidat kan fylle et udekket arbeidsbehov innenfor fakultets obligatoriske fag. Tilsettingen kan begrenses innenfor rammene av gjeldende retningslinjer på grunn av eventuelt tidligere tilsettingsforhold i vitenskapelig utdanningsstilling.

Stipendiatstillingen er en utdanningsstilling og skal lede fram til en ph.d.-grad fra Det juridiske fakultet I Oslo. Det forutsettes at den som tilsettes kvalifiserer for opptak på fakultetets doktorgradsprogram.

Til stillingen kreves norsk mastergrad i rettsvitenskap, eller tilsvarende utdanning. Det forutsettes at søkeren behersker eller lærer seg å beherske norsk eller annet skandinavisk språk.

Ved vurdering av søknadene vil det, foruten de ovennevnte faglige prioriteringer, bli lagt vekt på karakterer, eventuell tidligere skriftlige produksjon, prosjektbeskrivelsen og søkerens faglige og personlige forutsetninger for å gjennomføre prosjektet. Aktuelle kandidater vil bli innkalt til intervju.

Vi tilbyr
lønn etter lønnstrinn 50 – 57
et hyggelig og inspirerende arbeidsmiljø
god pensjonsordning i Statens Pensjonskasse
stilling i en IA-virksomhet
gode velferdsordninger

Søknaden skal inneholde
søknadsbrev
prosjektbeskrivelse på 5-10 sider
CV (fullstendig oversikt over utdanning, praksis og faglig arbeid)
kopier av vitnemål med alle karakterer som inngår i graden, attester og fullstendig publikasjonsliste. For søkere med utdanning fra utlandet kreves kopi av originalvitnemål samt engelsk eller skandinavisk oversettelse.
utenlandske vitnemål må ha vedlagt forklaring på karaktersystem
inntil 3 vitenskapelige arbeider av relevans for stillingen. Dersom arbeidene er skrevet av flere forfattere, må arbeidsfordelingen mellom disse dokumenteres med medforfattererklæring.

Alle dokumenter må være på engelsk eller et skandinavisk språk.

Det vises for øvrig til gjeldende retningslinjer for ansettelse i stipendiatstillinger ved universiteter og høgskoler.

UiO har en overtakelsesavtale for alle tilsatte med formål å sikre rettighetene til forskningsresultater m.m.

I henhold til offentleglova § 25, 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.

Den statlige arbeidsstyrken skal i størst mulig grad gjenspeile mangfoldet i befolkningen. I tråd med Universitetet i Oslos likestillingspolitikk oppfordrer vi alle interesserte til å søke, uavhengige av kjønn og etnisitet.

Kontaktpersoner:
Kontorsjef Øyvind Henden
tlf: +47 22 85 94 32
mob: +47 976 00 690
Prodekan Alf Petter Høgberg
tlf: +47 22859487

Universitetet i Oslo er Norges eldste og høyest rangerte forsknings- og undervisningsinstitusjon med 28 000 studenter og 7 000 ansatte. Faglig bredde og internasjonalt anerkjente forskningsmiljøer gjør UiO til en viktig samfunnsaktør.

Institutt for offentlig rett er et av fem institutter ved Det juridiske fakultet og består av ca 100 medarbeidere. Instituttet er det største norske fagmiljøet innenfor offentligrettslige fag og folkerett.

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s