Ny doktorand i rättshistoria i Stockholm

Marie Jarnesand har börjat som doktorand i rättshistoria i Stockholm. Hon beskriver sitt forskningsprojekt så här:

Marie Jarnesand

Marie Jarnesand

”I fokus för mitt avhandlingsprojekt står frågan om Högsta domstolens roll i rättsbildningen. Projektets syfte är att, med utgångspunkt i den gällande rättens metodproblem, undersöka utvecklingen av domstolens rättsbildande funktion. Planen är att arbetet ska föras efter tre huvudlinjer: de historiska och metodologiska förutsättningarna för Högsta domstolens rättsbildande verksamhet, domstolens syn på sin egen rättsbildning och slutligen domstolens rättsbildning ur ett metodologiskt perspektiv. Med utgångspunkt i rättskälleläran och den bundna lagtolkningsläran ska undersökas hur Högsta domstolen metodologiskt har tagit sig an sin rättsbildande uppgift från sin tillkomst till nutid.”

Vi hälsar Marie välkommen till rättshistorieämnet!

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s