16-17 november 2017, Lund: Legal History: Reflecting the Past and the Present

Den 16-17 november 2017 hålls i Lund symposiet Legal History: Reflecting the Past and the Present. Two Current Perspectives for the Future.

Juridiska fakulteten har f.n. sju hedersdoktorer i rättshistoria, vilka alla inspirerat och stimulerat den rättshistoriska forskningen i Lund under snart femtio år. Inom ramen för fakultetens 350-årsjubileum kommer de tillsammans med ett antal svenska, nordiska och europeiska rättshistoriker till Lund under två dagar till ett rättshistoriskt symposium kring temat Legal History: Reflecting the Past and the Present. Våra hedersdoktorer kommer att redogöra för sina perspektiv på rättens historia och var och en av dem kommer att kommenteras av två yngre framtidsorienterade rättshistoriker.

Välkomna till symposiet!

Symposiedagarna serveras lunch i Gallerian (Juridicum, 4 vån.). För deltagande i lunchen krävs anmälan till symposiets assistenter felicia.montan@jur.lu.se eller victoria.banck@jur.lu.se senast fredagen den 10 november. Ange även matpreferenser.

Programmet finns här: Legal-History-2017

Välkommen!

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s