Nordiskt rättshistorikermöte 27-29 april 2022

Efter lång väntan under pandemin vågar vi nu äntligen kalla till ett Nordiskt rättshistorikermöte i Lund. Vi gläder oss åt att vi åter ska kunna träffa varandra! Mötet inleds den 27 april 2022 kl. 12.00 och avslutas den 29 april 2022 kl. 13.00. 

Var och en är varmt välkommen! 

För det Nordiska rättshistorikermötet i Lund 2022 har vi – medvetet – inte valt något särskilt tema, utan välkomnar alla förslag till föredrag om aktuell rättshistorisk forskning. Det kan vara fråga om nya forskningsresultat eller nya forskningsprojekt: vi välkomnar alltså lika mycket ansatser som resultat. 

Därutöver ser vi fram emot föredrag om nya sätt att undervisa i rättshistoria (det kan handla om digitala erfarenheter från pandemiperioden eller nya undervisningsformer när vi nu åter kan samlas på plats) och om samverkan mellan rättshistoria och omvärlden (exempelvis hur rättshistorieämnet kan samverka med andra akademiska ämnen och med intressenter utanför akademin).

Vill du bidra med ett fördrag? Anmäl dig senast den 15 januari 2022. Då vill vi gärna ha rubrik och ett abstract, högst 200 ord. Skicka detta till martin.sunnqvist@jur.lu.se. Era kolleger i Lund kommer sedan att göra ett urval  och publicera ett program i februari 2022.

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s